Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterFacebook împlinește 9 ani

Navigare :: Informatii pe domenii :: Soft :: IT :: Networking & Internet
AutorMesaj
 nick
nick
Rang: Administrator


MesajSubiect: Facebook împlinește 9 ani Lun Feb 04, 2013 11:41 am  
Cu peste un miliard de utilizatori în toată lumea și disponibilă în 70 de limbi diferite, cunoscuta rețea de socializare a devenit aproape omniprezentă. Folosită de oricine, de la prieteni care vor să comunice mai ușor, la disidenți care pot învinge cenzura, până la revoluționari care își organizează protestele dincolo de ochii autorităților, Facebook începe să redefinească lumea din jurul nostru.

Facebook s-a lansat la 4 februarie 2004, la universitatea americană Harvard, ca proiect al unui student, Mark Zuckerberg. La început, accesul era limitat doar pentru studenții de acolo, dar după scurt timp s-a extins la mai multe universități americane și canadiene.

Rețeaua se deschide publicului larg în 2006, când oricine peste 13 ani poate să-și creeze o pagină personală. Numărul de utilizatori va crește într-un ritm rapid, de la 100 de milioane în 2008, la peste un miliard, 4 ani mai târziu.

Facebook ajută libertatea cuvântului, acolo unde cenzura și guvernele domină mijloacele tradiționale de comunicare. China a interzis accesul la pagină pentru a împiedica disidenții să comunice.

În Egipt însă, rețeaua socială și-a arătat puterea. Revoluția din 2011, care l-a înlăturat de la putere la Hosni Mubarak, a fost organizată de activiști în mediul virtual.

După listarea la bursă, acțiunile au scăzut

Primul mare eșec pentru compania condusă de Mark Zuckerberg a venit în 2012, o dată cu listarea la bursa din New York. După un succes inițial, valoarea acțiunilor a scăzut brusc iar mulți investitori au pierdut bani.

În 2013, Facebook a lansat motorul de căutare Graph, un atac direct la marii rivali de la Google. Noul sistem se va baza pe preferințele utilizatorilor pentru a ușura căutările.

Facebook a devenit ceva obișnuit în lumea modernă, dar viitorul său nu e sigur. Problemele financiare și criticile venite pentru securitatea slabă a paginilor sale impiedică rețeaua să devină un jucător de talia lui Google, Apple sau Amazon.

Sursa: digi24.ro


*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.