Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterFacebook lansează GRAPH SEARCH

Navigare :: Informatii pe domenii :: Soft :: IT :: Networking & Internet
AutorMesaj
 nick
nick
Rang: Administrator


MesajSubiect: Facebook lansează GRAPH SEARCH Mier Ian 16, 2013 10:34 am  Facebook lansează un motor de căutare de conținut în cadrul propriei rețele de socializare, noul serviciu urmând să se numească "Graph Search", anunță președintele Consiliului de administrație al companiei, Mark Zuckerberg.
"Noul serviciu le va permite utilizatorilor Facebook să efectueze căutări naturale de conținut în cadrul rețelei de socializare", a spus Zuckerberg, conform BBC News online.
Oamenii vor putea căuta ce prieteni au gusturi similare în materie de cărți, muzică, filme etc. Facebook Graph Search va permite și căutarea în funcție de grupurile sociale. De exemplu, utilizatorii vor putea afla ce filme urmăresc doctorii.
"Să spunem că vrei să organizezi o vizionare a serialului Urzeala Tronurilor. Atunci poți folosi Graph Search pentru a afla cine dintre prietenii tăi este fan și știi pe cine să inviți", a spus Mark Zuckerberg.
Interesele comune nu sunt singurele lucruri care vor putea fi descoperite cu ajutorul noului motor de căutare. Internauții vor putea căuta fotografii, oameni și locuri.
Primul criteriu de căutare al serviciului "Graph search" va fi valoarea informativă, al doilea, proximitatea temporală, iar al treilea interesul "prietenilor" de pe pagina utilizatorului care efectuează căutarea, interes determinat prin numărul de "like-uri".
Deocamdată, serviciul Graph Search va fi disponibil numai în versiune beta și va putea fi testat numai de utilizatorii din SUA.
Facebook Graph Search va înlocui bara de căutare obișnuită din marginea de sus a paginii. Când va fi efectuată o căutare, aceasta va fi salvată, utilizatorii putând să-și optimizeze și să-și customizeze experiența.
Zuckerberg a explicat că serviciul va ține cont de criteriul respectării dreptului la viață privată, afișând doar rezultate de conținut de pe Facebook care sunt distribuite și sunt accesibile utilizatorului ce efectuează căutarea. Cu toate astea, blogerii de tehnologie sunt sceptici în legătură cu acest lucru.

Fondatorul și președintele Facebook a insistat că noul serviciu nu este unul de căutare în sens larg pe Internet, ci doar pe Facebook, astfel că nu este un concurent direct al Google.

"Nu este vorba de căutări în rețeaua world wide web. Este vorba de căutări pe Facebook, conținutul este foarte mare și este într-o dinamică permanentă", a explicat Zuckerberg la sediul Facebook din California.

*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.