Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterDictatura pe net ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement)

Navigare :: Informatii pe domenii :: Soft :: IT :: Networking & Internet
AutorMesaj
 nick
nick
Rang: Administrator


MesajSubiect: Dictatura pe net ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) Dum Ian 29, 2012 8:20 am  

Un nou tratat internațional care își propune să lupte împotriva contrabandei cu produse contrafăcute și a pirateriei digitale stârnește reacții dure din partea internauților și a unor membri ai Parlamentului European. Cunoscut sub numele de ,,ACTA", acordul a fost deja ratificat de 22 de state europepe printre care și România.

ACTA, adică Tratatul Comercial împotriva Produselor Contrafăcute, a fost inițial propus de guvernul nipon. Printre statele semnatare se numără majoritatea țărilor europene, dar și Statele Unite ale Americii, Canada, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Coreea de Sud.

Proiectul legislativ propune măsuri comune de luptă împotriva pirateriei și a comercializării produselor contrafăcute, precum deconectarea utilizatorilor de la Internet, urmată de amendarea lor la abateri viitoare sau chiar de încarcerarea acestora.

Inițiatorii proiectului susțin că acesta va contribui la reducerea pierderilor financiare suferite în urma pirateriei. Totuși, mai mulți experți atrag atenția că legea va permite furnizorilor de Internet să supravegheze toate activitățile utilizatorilor, inclusiv convorbirile private pe e-mail și messenger. Ei mai spun că tratatul ar putea fi folosit de marile corporații pentru controlarea strictă a informațiilor care pot circula pe Internet.

Printre criticii ACTA se numără și raportorul european asupra tratatului internațional. Acesta și-a dat demisia din funcție în semn de protest față de prevederile draconice ale legii și față de modul lipsit de transparență în care a fost redactat tratatul. Nici internauții nu au rămas indiferenți. Mii de tineri polonezi au protestat joi față de legea aflată în dezbatere.

ACTA va intra în vigoare doar dacă va fi ratificat de Parlamentul European. Proiectul de lege va intra în dezbatere în luna iunie.

Împotriva ACTA a protestat și controversate comunitate de hackeri Anonymous. Hackerii au spart site-ul Parlamentului european. Într-un mesaj trimis românilor, Anonymous condamnă dur ACTA, care, potrivit hackerilor, ar instaura o "dictatură pe internet"


Ultima editare efectuata de catre nick in Mier Feb 08, 2012 10:51 pm, editata de 1 ori
 nick
nick
Rang: Administrator


MesajSubiect: Re: Dictatura pe net ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) Dum Feb 05, 2012 3:13 am  
Echipa care realizeaza serialul RObotzi, a produs un video pe tema tratatului ACTA:Totul se petrece mult prea repede, e timpul sa semnezi si tu petitia.
http://www.avaaz.org/en/save_the_internet_action_center_b/

*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.