Bun venit pe Forumul Andrei

Daca vezi aceasta pagina inseamna ca nu ai cont sau nu esti logat.
Daca doresti doar sa vizualizezi forumul poti apasa pe "x-ul" din dreapta si acesta imagine nu va mai fi afisata.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
8
Va uram o zi buna in continuare si o navigare cat mai placuta pe acest forum !


   
AcasaSustineFAQInregistrareConectareCautareCalendar
TwitterGoogle, dat in judecata

Navigare :: Informatii pe domenii :: Soft :: IT :: Networking & Internet
AutorMesaj
 nick
nick
Rang: Administrator


MesajSubiect: Google, dat in judecata Joi Dec 03, 2009 5:55 am  
Autoritatile elvetiene au dat in judecata gigantul american al internetului, Google, la tribunalul federal administrativ, considerand ca site-ul Street View nu respecta viata privata, a anuntat, vineri, comisia elvetiana de protectie a datelor, potrivit AFP, citat de NewsIn.
"In raspunsul sau scris, din 14 octombrie, Google a refuzat in mare parte sa se conformeze recomandarilor. De aceea FDPIC (comisia elvetiana de protectia datelor) a decis sa ia masuri suplimentare si sa inceapa o actiune judiciara pe langa tribunalul administrativ", se precizeaza in comunicat.

Street View permite utilizatorilor sai navigarea virtuala in anumite locuri publice, gratie imaginilor fixe luate de vehicule dotate cu camere video.

De la introducerea din acest an a acestui serviciu in Elvetia, Comisia a tras semnale de alarma referitoare la anumite imagini care prezinta figuri ale oamenilor sau placute de inmatriculare care pot fi usor de identificat si insuficient acoperite.

Reprezentantul Comisiei a precizat ca actiunea se refera cu precadere la persoanele usor de identificat in locuri considerate "sensibile", precum in apropierea spitalelor, inchisorilor sau scolilor.

De asemenea, acesta a fost ingrijorat de inaltimea la care sunt plasate camerele video ale Google, care permit luarea de imagini din zone private.

In septembrie, Comisia de protectie a datelor a emis recomandari Google, dupa ce initial ii ceruse sa retraga serviciul pana la momentul efectuarii de modificari, insa Google a insistat asupra eficacitatii tehnicii sale de camuflare si a precizat ca este convins de legalitatea site-ului sau in Elvetia.

*Scrie romaneste
*Sterg mesajele inutile sau scrise cu CAPS
*Nu fa spam
*Linkurile relevante în context sunt binevenite.

Transferul se face din contul dumnevoastra de Paypal
Copyright © 2008-2014 Forumul Andrei. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii
Aspect creat si codat de Alexandru Miron & Nick

.